Javën tjetër zyrtarizohet hyrja e ASH-së në qeveri, ja cilat ministri i merr

Gjatë fundit të javës tjetër do të zyrtarizohet hyrja e Aleancës për shqiptarët në qeveri mëson portali Shqipmedia pranë burimeve të qeverisë. Sipas informacioneve jozyrtare ASH do të përfitojë tre ministri: Drejtësinë, Ekologjinë dhe Shëndetsinë plus një drejtori të fuqishme atë të Doganave.
Poashtu do të marrë dy zv/ministri ( Punëve të Brendshme, Transportit ose Politikës Sociale ) dhe sekretar shtetëror në Ministrinë e Kulturës dhe mbi 30 drejtori rajonale dhe nacionale. Sektori për Punë të Brendshme në Tetovë dhe Teatri i sapoformuar muzikor në Tetovë mund të drejtohen nga ASH./shqipmedia