Taravari takon kryeministrin Kurti para se të niset për Tiranë

FB IMG 1673366567468

Siç thuhet në kumtesën e dërguar nga Aleanca për shqiptarët, Taravari falënderoi kryeministrin Kurti për urimin e tij me rastin e zgjedhjes së tij në krye të partisë, si dhe për bashkëpunimin e vazhdueshëm, i cili, siç thuhet, në të ardhmen do të thellohet.

Temë diskutimi ishin edhe ngjarjet në veriun e Kosovës të cilat, siç ceket në kumtesë, Aleanca për Shqiptarët i ka ndjekur me shqetësim dhe ka dënuar strukturat destabilizuese atje.

Taravari uroi autoritetet e Kosovës për dorëzimin e aplikimit të Kosovës për anëtarësim në Bashkimin Evropian, me shpresë se BE-ja do të jetë në nivel të sfidës së jashtëzakonshme që i kanoset paqes, sigurisë dhe vlerave të përbashkëta të dy vendeve, kurse ASH-ja si subjekt do të mbështesë çdo përpjekje të Kosovës për të forcuar subjektivitetin e saj ndërkombëtar.

Në takim, kryetari Arben Taravari dhe kryeministri Albin Kurti biseduan edhe për projektet e përbashkëta mes Kosovës dhe Maqedonisë së Veriut, të cilat janë nënshkruar mes dy palëve, e që vlerësohen si të rëndësishme për qytetarët dhe ekonominë e dy vendeve tona, thuhet në fund të kumtesës.