Si ta shëroni dhimbjen e kokës pa ilaçe!

Sipas mjekëve, shumë faktorë mund të shkaktojnë dhimbje koke – ndryshimet e motit, stresi, hipertensioni, përkeqësimi i sëmundjeve kronike etj.

Ndonjëherë dhimbjet e forta sinjalizojnë praninë e një sëmundjeje të rëndë që kërkon një vizitë urgjente te mjeku, transmeton Telegrafi.

Por nëse sfondi i dhimbjes së kokës nuk është një sëmundje e rëndë kronike, atëherë dhimbjen mund ta largoni shumë lehtë dhe neurologët amerikanë kanë zbuluar se çfarë bëjnë ata…

Së fundmi, neurologët amerikanë dhanë një sërë rekomandimesh për lehtësimin e dhimbjeve të kokës.

Kjo listë përfshin metodat më efektive, të cilat ata i përdorin rregullisht në punë dhe në shtëpi. Këtu janë pesë më efektivet:

Mundohuni të gjeni një vend të qetë dhe të qëndroni ulur atje për të paktën gjysmë ore. Metoda është veçanërisht efektive nëse dhoma është e errët.

Pini ujë të ftohtë në gllënjka të vogla. Sipas fjalëve të profesoreshës së asociuar të Institutit të Neurologjisë (West Virginia, SHBA), Kristina Lopez, shfaqja e një dhimbje koke tek ajo, si rregull, sinjalizon mungesë uji në trup. Kur vendoset ekuilibri, migrena zhduket.