Si të zbardhni dhëmbët dhe largoni gurëzat për 5 minuta, natyralisht dhe pa shkuar tek dentisti!

Pllaka është akumulimi i mbeturinave ushqimore në sipërfaqet e brendshme dhe të jashtme të dhëmbëve. Kjo mund të shkaktojë frymëmarrje të keqe dhe gjithashtu këto mbetje të ushqimit ngurtësohen dhe kalcinohen në dhëmbë duke shkaktuar gja kderdhje.

Për njerëzit që pijnë duhan është e zakonshme që këto pllaka te jenë të verdha për shkak të akumulimit të nikotinës në dhëmbë. E njëjta gjë vlen edhe për njerëzit që përdorin kafen. Pllaka është fillimi i asaj që mund të jetë një problem i madh si prishja e dhëmbëve dhe humbja e dhëmbëve.

Ajo që rekomandohet për njerezit, është të vizitojë dentistin çdo 6 muaj për një procedurë të njohur si profilaksi e thellë. Në këtë artikull ne do t’ju tregojmë një ilaç të mahnitshëm për të hequr pllakën pa pasur nevojë të shkoni tek dentisti!1.Përbërësit:1/2 litër ujë.60 gramë pluhur levozhge arre.

Përgatitja:Vloni ujë ne nje tenxhere te vogel dhe 60 gramë pluhur,lereni të vloje 10 minuta në nxehtësi të ulët. Do te krijohet nje mase e ngjashme me pastë dhëmbësh, që ne do të përdorim për të larë dhëmbët tona për 5 minuta 2 herë në muaj.2.Përbërësit:2 lugë fara luledielli.2 lugë lëng limoni.1/2 litër ujë.Përgatitja:Në një tenxhere te vogel mundësisht alumini, hidhni përbërësit dhe vendosini ne nxehtësi te ulët për 1 orë. Perdoreni kete perzierje për të larë dhëmbët për 5 minuta 2 herë në muaj. Kjo do t’i mbajë dhëmbët pa pllaka dhe tartar.