Tesla do t’i japë 3 muaj pagë punonjësve ukrainas nëse ata rekrutohen për të luftuar!

Punonjësit ukrainas të Tesla-s, të cilëve u kërkohet të kthehen për të mbrojtur vendin e tyre, do të marrin paga për të paktën tre muaj, sipas një emaili që kompania u dërgoi të hënën punonjësve në rajonin e Europës, Lindjes së Mesme dhe Afrikës. Nuk ishte e qartë nga emaili nëse ky përfitim do të shtrihej për punonjësit në Amerikën e Veriut dhe gjetkë.

Pas tre muajsh, Tesla planifikon të rivlerësojë luftën Rusi-Ukrainë dhe situatën e punonjësve të saj për të vendosur se çfarë do të nevojitet më shumë. Presidenti ukrainas Volodymyr Zelenskyy thirri rezervistët për të luftuar në shkurt, përpara pushtimit të parashikuar.

Në emailin e së hënës dërguar në ditën e 12-të pasi Rusia pushtoi Ukrainën punonjësit e Tesla-s u vlerësuan gjithashtu për ndihmën e SpaceX, sipërmarrjes së hapësirës ajrore të udhëhequr gjithashtu nga CEO i Tesla, Elon Musk, për të sjellë shërbimin e saj të internetit satelitor Starlink në Ukrainë.

Punonjësit e Tesla-s përdorën inverterë dhe kabllo karikimi që u dhuruan nga instaluesit e certifikuar të Tesla-s në zonë për të montuar sistemet Starlink-and-Powerwall. Ata gjithashtu modeluan kabllot AC nga skrap në fabrikën e re të Tesla që po ndërtohet jashtë Berlinit për të ndihmuar në fuqizimin e pajisjeve Starlink.

Megjithëse Tesla nuk operon në Ukrainë, kompania tha në email se rreth 5,000 pronarë të Tesla-s në vend dhe drejtues të tjerë të automjeteve elektrike mund të përfitojnë karikim falas të automjeteve në disa nga stacionet e saj Supercharger në Poloni, Hungari dhe Sllovaki. Tesla nuk është i vetmi në lundrimin e ndikimeve ndaj punonjësve dhe biznesit të saj në vazhdën e luftës ruse në Ukrainë. CNBC./SCAN